• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MyBread

Zelf Brood Bakken

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Galerij
  • Shop
    • Pak-je voordeel
    • Producten
  • Over ons
  • Contact
  • 🛒

Brood bakken in de Broodbakmachine

De broodmixen van MyBread zijn niet alleen goed met de hand te maken, ze zijn ook ideaal te gebruiken voor in je broodbakmachine. In de broodmix zitten namelijk alle ingrediënten inclusief zout en gist. Je hoeft nog enkel en alleen water toe te voegen. 

Hoe bak ik een brood in de broodbakmachine?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 7c3e0e31-d25b-4735-bc90-4d61b63051af-2-edited.jpg

Giet eerst 350 ml water van 20-25 graden celcius in de machine. De temperatuur is belangrijk, dit zorgt namelijk voor een goede deegtemperatuur. Is het water te koud, dan blijft het brood wat compact en rijst het onvoldoende. Is het water te warm dan heb je kans dat het brood instort. Wij raden aan om hier dus goed op te letten.

Doe het pak MyBread broodmix in het bakblik van de broodbakmachine. Kies vervolgens een programma met een totale werktijd van 2,5 – 3 uur op de stand: ‘normaal’ of ‘basis’.

Bij de Spelt-Volkoren broodmix raden wij het aan om geen volkoren programma te gebruiken.

Wil je nog iets toevoegen zoals bijvoorbeeld zonnebloempitten, pompoenpitten of zaden? Ook dat is geen enkel probleem met de broodmixen van MyBread.

Dit alles kost je ongeveer bij elkaar 2 minuten inspanning.

Is het brood klaar, besprenkel het dan met wat water. Zo krijgt het brood een mooiere korst. Laat het brood goed afkoelen. Wanneer je het brood te snel aansnijdt heb je kans dat je het kruim kapot maakt en heb je een minder mooie snee brood.

Wil jij jouw ervaring delen of heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? We vinden het leuk om van je te horen.

posts

  • MyBread Brood Blog
  • Brood Bakken op een ovensteen (pizzasteen)
  • Hoe krijg ik luchtiger brood?
  • Liever Volkoren of Spelt-Volkoren?

MyBread Brood Blog

Previous Post: « Inkepingen maken
Next Post: MyBread Variaties en heerlijke Recepten »

Primary Sidebar

Bekijk ook:

  • Melkbroodjes met stukjes chocolade
  • Melkbrood met kamille – Brood voor op de paastafel
  • Liever Volkoren of Spelt-Volkoren?
  • Hoe krijg ik luchtiger brood?
  • Stokbroodjes met Zongedroogde Tomaat en Rozemarijn
  • Heerlijke kruidenboter
  • Spiegelei met Kaas en Bosui
  • MyBread Variaties en heerlijke Recepten
  • Brood bakken in de Broodbakmachine
  • Inkepingen maken

Before Footer

Instagram

Footer

NIETS MISSEN?

Laat je e-mailadres achter en laat je verrassen met de lekkerste bakinspiratie en tips

CONTACT ONS

Altijd leuk om van je te horen! Voel je vrij om een berichtje te sturen wanneer je een vraag hebt, je jouw bakcreatie wil terugzien in onze eregalerij of gewoon even iets met ons wilt delen:

info@mybread.nl

  • Home
  • Blog
  • Portfolio
  • Shop
  • Contact

Copyright © 2023 · MyBread DMCA.com Protection Status