De broodmixen van MyBread zijn niet alleen goed met de hand te maken, ze zijn ook ideaal te gebruiken voor in je broodbakmachine. In de broodmix zitten namelijk alle ingrediënten inclusief zout en gist. Je hoeft nog enkel en alleen water toe te voegen.
Hoe bak ik een brood in de broodbakmachine?

Giet eerst 350 ml water van 20-25 graden celcius in de machine. De temperatuur is belangrijk, dit zorgt namelijk voor een goede deegtemperatuur. Is het water te koud, dan blijft het brood wat compact en rijst het onvoldoende. Is het water te warm dan heb je kans dat het brood instort. Wij raden aan om hier dus goed op te letten.
Doe het pak MyBread broodmix in het bakblik van de broodbakmachine. Kies vervolgens een programma met een totale werktijd van 2,5 – 3 uur op de stand: ‘normaal’ of ‘basis’.
Bij de Spelt-Volkoren broodmix raden wij het aan om geen volkoren programma te gebruiken.

Wil je nog iets toevoegen zoals bijvoorbeeld zonnebloempitten, pompoenpitten of zaden? Ook dat is geen enkel probleem met de broodmixen van MyBread.
Dit alles kost je ongeveer bij elkaar 2 minuten inspanning.
Is het brood klaar, besprenkel het dan met wat water. Zo krijgt het brood een mooiere korst. Laat het brood goed afkoelen. Wanneer je het brood te snel aansnijdt heb je kans dat je het kruim kapot maakt en heb je een minder mooie snee brood.

Wil jij jouw ervaring delen of heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? We vinden het leuk om van je te horen.