• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MyBread

Zelf Brood Bakken

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Galerij
  • Shop
    • Pak-je voordeel
    • Producten
  • Over ons
  • Contact
  • 🛒

Hoe krijg ik luchtiger brood?

Met de broodmixen van MyBread maak je rustieke broden met een stevige structuur die lekker vol zijn van smaak en goed vullen. Maar het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat een luchtiger brood je ook wel aanspreekt van tijd tot tijd. 

IETS LANGER DOORKNEDEN
Door het kneden van je deeg maak je het deeg elastisch doordat de gluten worden geactiveerd. Kneed het deeg goed door om de gluten goed hun werk te laten doen in het rijsproces, wat zorgt voor een luchtiger deeg. 

LANGER LATEN RIJZEN
Wist je dat wanneer je het brood langer laat rijzen, dit ook kan zorgen voor een luchtiger brood? In het rijsproces neemt volume van het deeg toe. Door het rijsproces te verlengen, zul je merken dat je brood al veel luchtiger wordt. Probeer bijvoorbeeld eens zowel de voorrijs als de narijs te verlengen met beiden een kwartier.  

NARIJS OP WARMERE TEMPERATUUR 
Ook de temperatuur kan een groot verschil maken in het rijsproces. 
We raden altijd aan om het deeg te laten rijzen op minimaal kamertemperatuur. Maar wist je dat je ook de oven kunt gebruiken als rijskast tijdens de narijs?

Dit doe je als volgt:
Plaats een schaaltje met een laagje water in de oven, dit voorkomt dat het deeg uitdroogt of dat er eventueel al korstvorming ontstaat. Warm de oven op tot ongeveer 40 graden. Wanneer de oven is opgewarmd zet je de oven weer uit. Plaats het brooddeeg in de oven en laat het rijzen totdat het volume flink is toegenomen.

posts

  • Inkepingen maken
  • Brood bakken in de Broodbakmachine
  • Brood Bakken op een ovensteen (pizzasteen)
  • Liever Volkoren of Spelt-Volkoren?

MyBread Brood Blog

Previous Post: « Stokbroodjes met Zongedroogde Tomaat en Rozemarijn
Next Post: Liever Volkoren of Spelt-Volkoren? »

Primary Sidebar

Bekijk ook:

  • Melkbroodjes met stukjes chocolade
  • Melkbrood met kamille – Brood voor op de paastafel
  • Liever Volkoren of Spelt-Volkoren?
  • Hoe krijg ik luchtiger brood?
  • Stokbroodjes met Zongedroogde Tomaat en Rozemarijn
  • Heerlijke kruidenboter
  • Spiegelei met Kaas en Bosui
  • MyBread Variaties en heerlijke Recepten
  • Brood bakken in de Broodbakmachine
  • Inkepingen maken

Before Footer

Instagram

Footer

NIETS MISSEN?

Laat je e-mailadres achter en laat je verrassen met de lekkerste bakinspiratie en tips

CONTACT ONS

Altijd leuk om van je te horen! Voel je vrij om een berichtje te sturen wanneer je een vraag hebt, je jouw bakcreatie wil terugzien in onze eregalerij of gewoon even iets met ons wilt delen:

info@mybread.nl

  • Home
  • Blog
  • Portfolio
  • Shop
  • Contact

Copyright © 2023 · MyBread DMCA.com Protection Status