
Met de broodmixen van MyBread maak je rustieke broden met een stevige structuur die lekker vol zijn van smaak en goed vullen. Maar het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat een luchtiger brood je ook wel aanspreekt van tijd tot tijd.
IETS LANGER DOORKNEDEN
Door het kneden van je deeg maak je het deeg elastisch doordat de gluten worden geactiveerd. Kneed het deeg goed door om de gluten goed hun werk te laten doen in het rijsproces, wat zorgt voor een luchtiger deeg.
LANGER LATEN RIJZEN
Wist je dat wanneer je het brood langer laat rijzen, dit ook kan zorgen voor een luchtiger brood? In het rijsproces neemt volume van het deeg toe. Door het rijsproces te verlengen, zul je merken dat je brood al veel luchtiger wordt. Probeer bijvoorbeeld eens zowel de voorrijs als de narijs te verlengen met beiden een kwartier.

NARIJS OP WARMERE TEMPERATUUR
Ook de temperatuur kan een groot verschil maken in het rijsproces.
We raden altijd aan om het deeg te laten rijzen op minimaal kamertemperatuur. Maar wist je dat je ook de oven kunt gebruiken als rijskast tijdens de narijs?
Dit doe je als volgt:
Plaats een schaaltje met een laagje water in de oven, dit voorkomt dat het deeg uitdroogt of dat er eventueel al korstvorming ontstaat. Warm de oven op tot ongeveer 40 graden. Wanneer de oven is opgewarmd zet je de oven weer uit. Plaats het brooddeeg in de oven en laat het rijzen totdat het volume flink is toegenomen.