• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MyBread

Zelf Brood Bakken

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Galerij
  • Shop
    • Pak-je voordeel
    • Producten
  • Over ons
  • Contact
  • 🛒

Inkepingen maken

Waarom maak je een inkeping in een brood?

Wanneer het brood de oven in gaat zal het ook in de oven nog een stuk gaan rijzen. Doordat de warmte van de oven de korst vormt, breekt het rijsproces het brood open en zo ontstaan er scheuren in het brood. Dit natuurlijke proces maakt dat het brood er extra rustiek uitziet. Met een inkeping kun je het brood in de oven gecontroleerd laten rijzen. Het brood breekt dan open op de plekken waar jij de inkepingen hebt gemaakt.

Een inkeping maak je met een scherp mesje. Bakkers gebruiken hiervoor een mesje wat ergens iets wegheeft van een scheermesje. Een zogeheten ‘lame’ of ook wel ‘bread scoring tool’. Maar met een goed geslepen en scherp keukenmes werkt het voor de thuisbakker ook helemaal prima.

De inkepingen maak je net voor het moment dat je het brood in de oven plaatst.

Wil je een mooi contrast maken, strooi dan eerst wat bloem over het brood voordat je de inkepingen maakt.

Je kan eindeloos varieren en oefenen totdat je jouw eigen handtekening hebt gevonden.

Wil je jouw creatie met ons delen? We vinden het leuk om van je te horen.

posts

  • MyBread Brood Blog
  • Liever Volkoren of Spelt-Volkoren?
  • Hoe krijg ik luchtiger brood?
  • Brood Bakken op een ovensteen (pizzasteen)

MyBread Brood Blog

Previous Post: « Brood Bakken op een ovensteen (pizzasteen)
Next Post: Brood bakken in de Broodbakmachine »

Primary Sidebar

Bekijk ook:

  • Melkbroodjes met stukjes chocolade
  • Melkbrood met kamille – Brood voor op de paastafel
  • Liever Volkoren of Spelt-Volkoren?
  • Hoe krijg ik luchtiger brood?
  • Stokbroodjes met Zongedroogde Tomaat en Rozemarijn
  • Heerlijke kruidenboter
  • Spiegelei met Kaas en Bosui
  • MyBread Variaties en heerlijke Recepten
  • Brood bakken in de Broodbakmachine
  • Inkepingen maken

Before Footer

Instagram

Footer

NIETS MISSEN?

Laat je e-mailadres achter en laat je verrassen met de lekkerste bakinspiratie en tips

CONTACT ONS

Altijd leuk om van je te horen! Voel je vrij om een berichtje te sturen wanneer je een vraag hebt, je jouw bakcreatie wil terugzien in onze eregalerij of gewoon even iets met ons wilt delen:

info@mybread.nl

  • Home
  • Blog
  • Portfolio
  • Shop
  • Contact

Copyright © 2022 · MyBread DMCA.com Protection Status