Dit recept voor kerstbroodjes met pistache boter is uiterst simpel te maken en een leuke verrassing om op de tafel te zetten tijdens de feestdagen.

Ingrediënten Broodjes:
– 1 pak volkoren broodmix van MyBread
– 1 mespunt kruidnagel
– 2 mespunten kaneel
– 1 mespunt kardemom
Ingrediënten Pistacheboter
– 125g ongezouten roomboter
– 30g gezouten (gepelde) pistachenoten

Doe de broodmix samen met de kruiden in een mengkom en mix dit tot een deeg in twee tot drie minuten. Dek de kom af met een droge theedoek en laat het rijzen voor 30 minuten.

Intussen bereid je de Pistacheboter voor. Laat de boter zacht worden buiten de koelkast. Pel de pistachenoten totdat je 30 gram gepelde pistachenoten hebt. Snijd of plet de pistachenoten in kleine fijne stukjes en meng deze door de boter. Eenmaal gemengd plaats je de boter terug in de koelkast. Zodra deze weer hard is geworden is de boter klaar.

Nadat het brooddeeg een half uur heeft gerezen ga je het deeg kneden. Voeg daarbij een beetje bloem toe. Je kneedt en stretch het deeg, zodat je een elastisch deeg creëert. Vorm ongeveer 8 gelijke bolletjes. Leg deze op een bakplaat met bakpapier, afgedekt met de theedoek nogmaals te rijzen voor 45 minuten.

Wanneer de bolletjes zijn gerezen, bak je de broodjes in circa 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde op 200 graden.
Serveer samen met de Pistacheboter en smullen maar.