Wil je met pasen een heerlijk brood op tafel serveren? Dit recept is heel eenvoudig te maken maar vooral ook heel erg lekker.

Ingrediƫnten:
– 1 pak MyBread Spelt-Volkoren broodmix (500 gr.)
– 225 ml (verse) melk
– 150 ml water
– Zakje kamillethee
– 10 gr. roomboter
Breng water aan de kook. Wanneer het water heeft gekookt trek je hiervan 150 ml kamillethee.
Giet 225 ml melk samen met de kamillethee en zorg ervoor dat de temperatuur van dit mengsel lauwwarm is.
Doe de MyBread Spelt-Volkoren broodmix samen met 10 gram boter in een kom en voeg hier het mengsel van de melk met kamillethee aan toe. Mix het tot een deeg in ongeveer 3 tot 5 minuten.

Laat het deeg 30 minuten rijzen onder een schone theedoek.
Na 30 minuten strooi je wat bloem over het deeg en over het aanrecht en kneef je met de handen het deeg tot een mooie broodvorm. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier, afgedekt door een theedoek, te rijzen voor nog eens 45 minuten.
Na 45 minuten plaats je het brooddeeg in een voorverwarmde oven en bak je het in circa 50 op 200 graden.
Beleg tip: Heerlijk met romige brie en walnoten.