• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MyBread

Zelf Brood Bakken

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Galerij
  • Shop
    • Pak-je voordeel
    • Producten
  • Over ons
  • Contact
  • 🛒

Liever Volkoren of Spelt-Volkoren?

MyBread heeft twee verschillende broodmixen waaruit je kunt kiezen: Volkoren en Spelt-Volkoren. Beide heel gezond, vol vitamine B en mineralen en zeer vezelrijk. 
Hoe maak je de keuze tussen beide mixen?

Graankorrel

Beide broodmixen heten volkoren, maar volkoren zegt eigenlijk alleen iets over de manier waarop het graan in je product is verwerkt. Volkoren betekent simpelweg dat de hele graankorrel is gebruikt. Dit maakt onze broodmixen gezond. 

In de Volkoren mix zit volkoren tarwemeel. In de Spelt-Volkoren mix zit volkoren speltmeel. Het verschil is daarmee dus de spelt en de tarwe. 
Spelt is een oeroude graansoort die tot in de middeleeuwen veel werd gebruikt. Na de middeleeuwen werd er massaal overgegaan op tarwe omdat het vanuit productie oogpunt een makkelijker te verwerken graankorrel is vergeleken met spelt. In de laatste jaren verschijnt spelt echter weer vaker ten tonele en kun je spreken van een heuse comeback. Dit komt waarschijnlijk door het zogenaamde gezonde karakter wat spelt heeft toebedeeld gekregen. Niet geheel onterecht, want het is zeker gezond maar het is zeker niet veel gezonder dan volkorenbrood van tarwemeel. 
Tarwe is naast rijst en maïs een van de meest voornaamste granen waar de mens zich mee voedt. Tarwe is met name rijk aan vitamine B en mineralen in de kiem en de zemel. Dit zit aan de buitenkant van de graankorrel en vind je alleen terug in volkorenmeel producten.

Structuur en Smaak

Het grootste verschil tussen beide broodmixen (en dus graansoorten) zit hem in de structuur en smaak.

De structuur van een volkoren of spelt-volkorenbrood van MyBread brood verschilt erg van elkaar. Zo is de korst van een volkorenbrood eerder krokant gebakken en de korst van het speltbrood vaak iets zachter. 

Een brood van de Spelt-volkoren mix is van structuur ook soepeler dan een brood van de Volkoren mix. Volkoren heeft meer volume en spelt-volkoren is daartegenover weer een stuk luchtiger. 

Qua smaak is de Volkoren broodmix voller van smaak en kenmerkt het zich door de authentieke smaak van echt brood. 

De Spelt-Volkoren broodmix heeft iets meer pit en heeft een lichte nootachtige smaak.

Smaken kunnen en zullen verschillen. 

Twijfel jij over welke broodmix jij het lekkerst zal vinden? Probeer ze gewoon eens allebei uit en laat het ons vooral weten welke jouw voorkeur heeft. Wij zijn altijd benieuwd en vinden het leuk om van je te horen.

posts

  • MyBread Brood Blog
  • Brood Bakken op een ovensteen (pizzasteen)
  • Inkepingen maken
  • Brood bakken in de Broodbakmachine

MyBread Brood Blog

Previous Post: « Hoe krijg ik luchtiger brood?
Next Post: Melkbrood met kamille – Brood voor op de paastafel »

Primary Sidebar

Bekijk ook:

  • Melkbroodjes met stukjes chocolade
  • Melkbrood met kamille – Brood voor op de paastafel
  • Liever Volkoren of Spelt-Volkoren?
  • Hoe krijg ik luchtiger brood?
  • Stokbroodjes met Zongedroogde Tomaat en Rozemarijn
  • Heerlijke kruidenboter
  • Spiegelei met Kaas en Bosui
  • MyBread Variaties en heerlijke Recepten
  • Brood bakken in de Broodbakmachine
  • Inkepingen maken

Before Footer

Instagram

Footer

NIETS MISSEN?

Laat je e-mailadres achter en laat je verrassen met de lekkerste bakinspiratie en tips

CONTACT ONS

Altijd leuk om van je te horen! Voel je vrij om een berichtje te sturen wanneer je een vraag hebt, je jouw bakcreatie wil terugzien in onze eregalerij of gewoon even iets met ons wilt delen:

info@mybread.nl

  • Home
  • Blog
  • Portfolio
  • Shop
  • Contact

Copyright © 2023 · MyBread DMCA.com Protection Status